Eerste Van Top Tot Teen!- verwendag een daverend succes

151128-DSC_0565Van SJM Schrijft Journaliste Saskia Boree – Op zaterdag 28 november 2015 was de eerste Van Top Tot Teen!- verwendag een feit. In Buurthuis Westenkwartier aan de Verdistraat te Leeuwarden maakten plusminus twintig vrijwilligers deze middag een zestigtal behoeftige mensen blij. Vanaf 12.00 uur konden deze mensen in het buurthuis terecht om zich een nieuwe coupe te laten aanmeten en kon men onder andere de nagels laten lakken. Ook was er de mogelijkheid voor het uitzoeken van nieuwe kleding, schoenen en accesoires. Op het podium van het buurthuis hadden de bezoekers ook de  gelegenheid om zich te laten fotograferen.

 Bloed, zweet en tranen heeft het gekost”,  schrijft initiatiefneemster Rosa Boerigter om acht minuten voor elf ’s morgens op haar Facebook. “Maar vandaag is de 1ste dag van Van Top Tot Teen! er eindelijk! Na maanden regelen, mailen, telefoontjes, auto ritjes en overal afspraken is het eindelijk zo ver. Vanaf 8.30 zijn we al met vrijwilligers bezig om alles klaar te zetten en te versieren. Om 12:00 komen de bezoekers. Ik hoop dat we met z’n allen veel mensen blij kunnen maken, en even kunnen laten genieten.

151128-DSC_0566

Hoewel er in de vroege middag lichte paniek heerste bij I Need A Cupcake, een beginnend bedrijfje in, hoe kan het ook anders taarten en cupcakes, is de middag toch vlekkeloos verlopen. Alle spuitzakken gingen namelijk kapot. Ondanks dat vielen de cupcakes goed in de smaak: “Wat een topdag! 66 cupcakes voor Van Top Tot Teen! en ze vielen goed in de smaak!” aldus I Need A Cupcake.

151128-DSC_0567

Bij de stand waar je een heerlijke gezichtsbehandeling kon krijgen, welke mogelijk werden gemaakt door Talitha Fenstra en de leerlingen van de Friese Poort, liep het al snel storm. Terwijl mensen wachtten op een relaxend maskertje en make up, kon men ondertussen nog mooi een tussenstop maken bij de dames van de nagels of eerst voor kleding, accecoires en schoenen “shoppen”. Iedereen die haar nagels liet lakken, mochten het kleurtje ook mee naar huis nemen. Een mevrouw die haar nagels had laten doen zei zelfs dat de kleurkeuze van Martine een “echte eyeopener” voor haar was.

De kapsters hebben ook fantastisch werk verricht. Vakkundig werden de mensen onder handen genomen door kapsters Wies, Inge, Ellen en Nathalie. Een aantal mensen kregen hierdoor een drastische metamorfose. Op het podium van het buurthuis was er nog de mogelijkheid om foto’s te laten maken door fotografen Dennis en Jessica.

Uiteraard werden de kinderen ook niet vergeten. De kleintjes konden zich namelijk laten schminken, mochten speelgoed uitzoeken en er was een Kidsclub.

151128-DSC_0568

Complimenten aan de organisatie. Het was een bijzondere dag en alles verliep vlekkeloos. Top!

Super geregeld allemaal! De mensen hebben vandaag een top dag gehad!

Was een top dag!! Morgen nog een keer!”

Van alle kanten niets anders dan lovende woorden over de organisatie en inzet van de bedrijven. Op zondag 29 november wordt de tweede Van Top Tot Teen!- verwendag gehouden en hopelijk wordt deze verwendag voor behoeftige gezinnen een blijvende traditie.

Screenshot_12

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in SJM's Nieuws Archief en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Eerste Van Top Tot Teen!- verwendag een daverend succes

  1. ik vond het een top middag , geweldig wat zijn wij verwend g r van trijntje van der bijl ,en Truus
    volgend jaar weer ??????

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s