Gedragspsycholoog Dan Ariely : “Ik probeerde de vragen zo goed mogelijk te beantwoorden…”

LR-RGB-Ariely-Ariely-weet-raadVoor Maven Publishing ging auteur en recensent Saskia Boree aan de slag met het uit het Amerikaans vertaalde boek Dariely weet raad. Een opmerkelijk boek, waarin Dan Ariely antwoorden heeft op de meest dagelijkse dilemma’s, waarbij hij de vragen zo goed mogelijk probeerde te beantwoorden.

Dariely weet raad

In Dariely weet raad geeft gedragspsycholoog Dan Ariely zijn psychologische inzicht en antwoorden op de leukste dagelijkse dilemma’s van het moment.
Vragen zoals hoe het komt dat sokken zo gemakkelijk kwijtraken in de was, waarom mensen bereid zijn zoveel voor koffie te betalen, hoe je mensen het beste kunt laten stoppen met roken en wat eigenlijk de functie van de like– knop op Facebook is, maar ook vragen waarom er zoveel mensen scheiden en hoe men weet dat het een goed idee is met je huidige vriendin te trouwen vliegen voorbij. Deze en meer vragen heeft de opmerkelijke wetenschapper in de afgelopen vijfentwintig jaar verzameld, wat tot dit positieve boek heeft geleid. William Haefeli, cartoon tekenaar van de New York Times heeft hierbij een prachtige bijdrage geleverd.
Een luchtige bundel, die heerlijk weg leest en waar je gegarandeerd vrolijk van wordt. Bovendien steek je er ook nog eens wat van op.

Op Bol.com plaatste Saskia onder SJMschrijft het volgende

Gedragswetenschapper Dan Ariely heeft de afgelopen vijfentwintig jaar de meest uiteenlopende vragen beantwoord en in deze luchtige bundel verzameld. Op een originele, positieve, grappige en leerzame manier geeft hij zijn eigen inzicht, al dan niet persoonlijke mening, waarbij het psychologische principe van loss aversion, oftewel het afkeer van verlies vaak aan bod komt. Een naslagwerk met als doel ook de mensen te vermaken.”

Tekst: Saskia Boree

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.