Van Top Tot Teen! – initiatiefneemster Rosa : “Ik hoop dat mensen hun zorgen even kunnen vergeten.”

10897773_10153079849007069_7301396647697445374_nVan SJM Schrijft Journaliste Saskia Boree – Menig Leeuwarder heeft de vraag om hulp vast wel eens op Weggeefhoek 058 voorbij zien komen. Voornamelijk kapsters en visagisten werden er de afgelopen weken gevraagd. Hier en daar een subtiele hint voor gratis kleding en wie er nagels kon lakken. Voorheen wist niemand wat haar bedoeling was van deze enorme vraag naar mensen en goederen. Nu weten we waarom. Aan Suksawat, een nieuwssite voor Leeuwarders, heeft de vijfentwintigjarige al het één en ander onthuld. Tijd voor een gesprekje met Van Tot Tot Teen! – organisator Rosa Boerrigter.

Vertel eens, wat houdt Van Top Tot Teen! in?

“Een verwendag voor mensen die bij de voedselbank zitten of in de crisisopvang in Leeuwarden verblijven. Op deze dag kunnen zij gratis kleding uit zoeken, nagels laten lakken, een gezichtsbehandeling ondergaan, en langs de kapper gaan. Ook voor de kinderen hebben wij een heel programma gemaakt; knutselen, spelletjes, schminken en we maken een bioscoop!”

Hoe ben je op het idee voor Van Top Tot Teen! gekomen?

“Dat is een goede vraag.. Ik zat eens met mijn buurvrouw Marijke wat te brainstormen over zulke dingen (Marijke helpt ook mee met het organiseren). Uit eindelijk kwamen er steeds meer dingen bij die mij/ons leuk lijken. En nu hebben we er dus i.p.v. 1 dag al 2 dagen van gemaakt!”

Super dat er al twee dagen zijn gepland. Op deze manier kunnen jullie natuurlijk zoveel mogelijk dames en heren verwennen. Maar waarom nou juist aandacht voor dit onderwerp?

“Ik gun iedereen een leuke Decembermaand. Ik hoop dat ik ze dat op deze manier een beetje kan mee geven. Lekker fris en fruitig in het nieuw, en misschien zelfs een béétje met minder zorgen de decembermaand in!”

Hoe kunnen deze mensen zich laten verwennen op één van deze Van Top Tot Teen!- dagen?

“Er zijn kappers, schoonheidsspecialistes, meiden en vrouwen die nagels gaan lakken. En natuurlijk alle kleding die uitgezocht kan worden. Ook daar staan vrijwilligers om iedereen advies te geven waar dat nodig is.”

Via Facebook heb je allemaal lieve mensen benaderd om vrijwillig te komen helpen tijdens dit project. Hoeveel mensen hebben zich er uiteindelijk daadwerkelijk opgegeven?

“Ongeveer 50 in totaal. Sommige vrijwilligers komen de zaterdag én zondag. Anderen komen 1 dag helpen. Ik heb er nu even een ‘stop’ op gezet omdat ik zo ontzettend veel reacties kreeg van mensen die graag helpen! Super leuk, maar helaas heb ik geen ruimte voor iedereen!”

Dat is natuurlijk heel begrijpelijk. Naast al deze lieve mensen ben je ook op zoek naar sponsors. Aan welke bedrijven mogen we dan denken?

“Alles! Bloemist die een bloemetje wil geven, een winkel die een cadeaubon kan geven. Noem maar op! Alles is van harte welkom.”

Er is door een ander wijkteam binnen Leeuwarden inmiddels interesse getoond voor dit format. Wat is er naast dat je je lekker kunt verwennen nog meer te doen tijdens dit evenement?

“Voor kinderen is er een kids club waar ze een film kunnen kijken, kunnen worden geschminkt, en spelletjes gedaan kunnen worden. Voor volwassenen is er ook nog een loterij. Maar natuurlijk is het ook erg leuk om mensen die in dezelfde situatie te zitten te leren kennen, lijkt mij in ieder geval!”

Het is inderdaad fijn dat deze mensen elkaar ook een beetje beter leren kennen. Voor mensen die diep door de crisis zijn getroffen en bijna geen budget hebben kunnen hun zorgen dus door Van Top Tot Teen! even worden vergeten. Dat is een mooie gedachte. Waar hoop je op tijdens het project?

“Dat mensen na afloop kunnen zeggen: “Vandaag heb ik even alleen mij laten verwennen, en niet aan de zorgen gedacht.” Dat ze er positieve energie aan hebben overgehouden om verder te gaan, en dat ze puur genieten van deze dag.”

Voornamelijk wil je dus mensen met een blij gevoel de decembermaand inloodsen. Zou je, indien Van Top Tot Teen! slaagt, dit nog een keer organiseren en zo ja, rond welke andere feestdag?

“Weet ik nog niet. Voor nu concentreer ik me alleen op deze dagen. Het lijkt mij wel leuk om nog eens een grot diner voor een bepaalde groep mensen te organiseren. Of dat echt voor een feestdag zal komen weet ik niet!”

Tenslotte, naast dat je graag mensen helpt, heb je nog andere ambities?

“Ik ben nu net 25 geworden, maar weet nog steeds niet echt wat ik ‘later’ wil worden. Ik heb mijn SPW diploma. Maar organiseren vind ik eigenlijk veel leuker, daarom heb ik ook een cursus ‘Wedding planner’ gedaan, en behaald. In ieder geval wil ik nog heel veel mensen helpen!”

Dames kunnen terecht op zaterdag 28 november en zondag 29 november voor Van Top Tot Teen!. Laat je vanaf 12:00u verwennen in Buurthuis Westerkwartier aan de Verdistraat 1 te Leeuwarden (hoek Corellistraat) Heren en kinderen zijn er ook welkom.

Westerkwartier Buurthuis

Advertenties

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Schrijfsels, SJM's Nieuws Archief en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Van Top Tot Teen! – initiatiefneemster Rosa : “Ik hoop dat mensen hun zorgen even kunnen vergeten.”

  1. Inge zegt:

    Top Rosa!! ga vooral zo Door!

  2. Pingback: Zondag 27 september 2015 | SJM Schrijft

  3. ik ben sinds gisteren middag u al aan het mailen dat ik graag 29 /2015 nov wil komen mag mijn goede vriendin ook mee . ik ben bij de voedselbank . er was nog plaats .dit is mijn eerste keer.
    graag hoor ik hoe laat en waar gr van ons

  4. van trijntje van der bijl . ik ben bij de voedselbank. /de eerste keer vond ik dat vreselijk ik als n.l schooien om eten om dat je anders niet kunt eten . en dat in een rijk n.l dit is mijn redding. ik ben de mensen zo dankbaar /vroeger werkte mijn oma/ en moeder in de gaar keuken van Leeuwarden. /dat is nu de voedselbank . mijn kat krijgt eten van de voedsel dieren bank . geweldig . en als ik mag kan ik even aan de weelde ruiken . en genieten . van 40€ moet ik alles doen . den haag licht niet waker van onze armoede en vereenzaming.
    mijn goede vriendin gun ik ook zoon dag . j

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s