“Whovians” ontkomen niet makkelijk aan Dr. Who – Facebook app

OpScreenshot_47 Facebook is het al een bekend fenomeen. Of blok aan het been, zo viel recensent en schrijfster Saskia Boree al eerder op. De honderden game apps die de site heeft, laat spelers onbeschaamd hun vrienden uitnodigen om mee te spelen. De plaatjes met “Deze persoon doet niet aan spelverzoeken” schieten dan ook als jonge plantjes uit de grond. En had je al een flinke lijst met spelletjes geblokkeerd om deze verzoeken tegen te gaan, Facebook gooit het dan wel over een andere boeg.

De spelletjes met betrekking op populaire series zoals CSI en House, zijn dan wel niet meer een nieuw gegeven, Facebook probeert nog steeds om mensen te triggeren hun spelletjes te spelen door middel van populaire series van de televisie.
Zo vind je op het moment in het kader van het nieuwe Dr. Who seizoen, de Dr. Who : Legacy app, een Facebook spel dat gebaseerd is op eerdere seizoenen van deze populaire serie.

In feite is de game een look-a-like van Candy Crush, een ander populair spel op de gezichten site. Het enige verschil is het verhaal. Je speelt in plaats van kleurrijke levels, de episodes die eerder op televisie zijn geweest, na. Je verslaat de alom bekende wezens, zoals de Cybermen, (Delete, delete, delete) Weeping Angels (Don’t blink!) en de Daleks (Exterminate!). Ten opzichte van simpelweg snoepjes verschuiven, moet je rijen maken die je vijanden de meeste schade berokkenen. Daarnaast moet je niet vergeten de stenen te verschuiven die je gezondheidsmeter er weer bovenop helpen.
Naar mate het spel vorderd, kom je uiteraard de bekende personages tegen, zoals Rory Williams, Rose Tyler, Mrs. Vastra of de eccentrieke Sontarian Mr. Strax. (Potatohead onder de fans) Dit zijn de personages die je ter versterking aan je team kunt toevoegen.

Dr. Who startte het eerste seizoen in 1963. Op dit moment is het achtste seizoen op BBC van start gegaan met de twaalfde dokter, gespeeld door Peter Capaldi. Capaldi kreeg al eens eerder de rol van een romein in Dr. Who toegewezen, toen David Tennant de rol van tiende Doctor voor zijn rekening nam. Op 23 november 2013 was The Day Of The Doctor, de extra lange aflevering in het kader van Dr. Who’s vijftigste jaar een feit, waarin eerdere karakters weer even terugkwamen.

Heb je je ooit eens voorgenomen nooit meer een spelletje op Facebook te spelen, dan moet je jezelf als fan van een populaire serie teleurstellen. Met name de Dr. Who– fans ontkomen niet meer zo makkelijk aan een game app. De die-hard “Whovians” van de serie zullen het moeilijk krijgen de app te weerstaan, ondanks dat het in feite weer het zoveelste schuifspel is.

Tekst: Saskia Boree

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in Freelance Recensies, SJM's Nieuws Archief en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.