Roos Boum wint Nieuwe SchrijversPrijs voor “Dode mannen moorden niet”

1979635_694762680567506_2146464058_n (1)Roos Boum wint Nieuwe SchrijversPrijs voor “Dode mannen moorden niet”

Van Roos Boum Representative Saskia Boree – Op 14 maart werd het officieel bekend. Schrijfster Roos Boum sleepte de Nieuwe Schrijversprijs voor haar thrillerachtige whodunit “Dode mannen moorden”niet in de wacht. Nogal opmerkelijk als je je bedenkt dat het boek door maar liefst vijf uitgevers werd afgewezen.

Psst … Vanavond gaat het breed, dus nog even mondje dicht… Maar eh, ik heb De Nieuwe SchrijversPrijs gewonnen! Dankzij al jullie stemmen en de jury was unaniem! aldus een blije Roos op haar RBR Facebook Pagina op vrijdag de 14e maart rond de lunch.

De schrijfster moest met dit verhaal door drie rondes bij Free Musketeers NSP. In de eerste ronde met alleen de stemmers, sleepte ze ruim zestig stemmen binnen. Hierdoor kwam ze dus in de tweede ronde terecht met hierin stemmers en zelfs een jury, waar ze totaal honderd stemmen kreeg. Met vlag en wimpel behaalde Roos daar de meeste stemmen en een plaats in de derde ronde, waar alleen de jury besliste. Deze jury besloot dat het boek unaniem de Nieuwe SchrijversPrijs won.

De winnaar is het boek van Roos Boum. De titel “Dode mannen moorden niet” maakt direct duidelijk, dat het om een spannende thriller gaat. De jury was het op grond de beoordelingen snel eens met elkaar, Roos Boum wint!

De toon is snel gezet in het verhaal. Het gaat om geheimzinnige nog niet opgeloste moorden van familieleden en/of bekenden van de hoofdpersonen. Dat maakt dat verwikkelingen, verdenkingen en emoties van families en bekenden dicht bij elkaar komen. Het verhaal grijpt je meteen bij de keel. De korte staccato zinsopbouw draagt bij aan het jachtige dat in het verhaal zit. De auteur creëert een goede spanningsboog. De lezer blijft nieuwsgierig naar het vervolg door de blokjes informatie die iedere keer nieuwe spanning en sporen oproepen. De verdenkingen blijven lang intact tot stap voor stap duidelijk wordt welke kant het echt heen gaat, maar zoals het in een sterke thriller hoort, blijkt pas op het eind hoe de puzzel in elkaar zit. De jury wil het plot en het sterke einde niet verraden. Wel dat het om een sekte gaat en dat de raadsels je doen denken aan de boeken van Dan Brown. Roos Boum weet taal en stijl die hoort bij de verschillende personages goed te verbinden; daardoor krijgt het verhaal iets filmisch, je bent er zelf bij!” aldus de jury.

Over de voorkant van het boek werd nog kortgeleden druk meebeslist door 22 Roos Boum Representatives. Iedereen die heeft meegestemd in de Nieuwe SchrijversPrijs van Free Musketeers krijgt een korting op het boek. Roos rekent namelijk geen verzendkosten, en ze signeert je boek ook nog even met persoonlijke opdracht.

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) - Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 - Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden - Futurum (Een paranormale novelle), huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden - Nog onbekende titel, huidig schrijfproject Dystopisch/ Sciencefiction/ Sciencefaction 2020 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in SJM's Nieuws Archief en getagged met . Maak dit favoriet permalink.