Eerste plaats voor Roos Boum schrijfwedstrijd prozaschrijven.nl

cropped-header_prozaschrijven11Eerste plaats voor Roos Boum schrijfwedstrijd prozaschrijven.nl

Van Roos Boum Representive Saskia Boree – Van de 102 inzendingen die prozaschrijven.nl mocht ontvangen, is auteur Roos Boum eerste geworden met haar verhaal De zee heeft geen nooduitgang. Hiermee sleepte de schrijfster een kennismakingsgesprek met Ilse Karman, uitgever van de Crimecompagnie, en een coaching van maar liefst tien uur (ter waarde van 400 euro) door een redacteur van prozaschrijven.nl in de wacht.Via de RBR Facebook pagina liet ze weten daardoor helemaal in een stuiter modus te zijn.

De wedstrijd werd georganiseerd in juni, waarbij de opdracht een zomerverhaal te schrijven van maximaal 2000 woorden luidde. Het thema voor dat zomerverhaal was ‘Aan de kust’. “Roos Boum kan een prachtig spannend verhaal schrijven”, aldus prozaschrijven.nl tijdens de bekendmaking van de winnaars op de site. Op de tweede plaats eindigde Robert Nolden met zijn verhaal Dode hoek, met in zijn kielzog Conny Hoogendoorn, die Van rozen, vlinders en een rat voor deze wedstrijd schreef.

“Ik stuiter al vanaf gisterenmiddag laat op mijn stoel en door het huis en over het erf, ik blijf stuiteren. Stuiterde ook al vroeg het bed uit daardoor. Ik ga het even van de daken schreeuwen hoor: IK BEN 1E IN DE SCHRIJFWEDSTRIJD VAN DE CRIMECOMPAGNIE!” schreef Roos Boum op de Facebookpagina van haar Roos Boum Representives. “Heb aan veel wedstrijden meegedaan, maar er zijn een paar verhalen die meer dan andere wedstrijden opvallen. Dit is zo’n wedstrijd.”

Roos heeft een breed schrijverstalent als het om spraakmakende boeken waar de lezer stil van wordt gaat. Alleen al de titel van haar ingezonden verhaal, De zee heeft geen nooduitgang, zorgt ervoor dat de lezer nieuwsgierig wordt. Lezers willen dan ook, eenmaal in bezit, niets anders dan de verhalen van Roos Boum verslinden.

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in SJM's Nieuws Archief en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.