Toch nog zonnig weer voor eerste Imaginarium Festival Friesland

130831-DSC_1086Toch nog zonnig weer voor eerste Imaginarium Festival Friesland

Van SJM Schrijft Journaliste Saskia Boree – Hoewel er druilerig weer was voorspeld op zaterdag 31 augustus 2013, scheen het zonnetje toch nog volop gedurende het eerste Imaginarium Festival van Friesland. Vanaf 10.00 tot 20.00 uur was menig publiek van harte welkom op landgoed het Vijversburg rondom Tytsjerk.

De typische geuren kwamen je al tegemoet terwijl je het terrein opwandelde. Begroet door de grote draak en zijn grot, liep je langs het kleinschalige podium, waar onder andere relaxende bandjes zoals Seed optraden, maar ook Abe de Verteller, die uiteraard weer vol verhalen zat. Je kon natuurlijk ook alvast in de richting van alle andere bezigheden lopen. Meteen interessant was het vuurspuwen. Voor de bezoeker met lef kon deze hete bezigheid bij het Vuurgilde worden geleerd130831-DSC_1066

Naarmate je verder het terrein opwandelde, kwam je diverse kraampjes tegen. Mister Pickles die duurzame producten verkoopt, zoals theemelanges, diverse soorten Mocca d’Or koffie en eerlijke kwaliteitschocolade, is voor deze dag speciaal uit Dokkum gekomen om hun lekkernijen aan te bieden. Andere opvallende koopwaren zijn die van Time Traveller Steampunk en Accecoires, een kraampje dat horloges, luchtballon kettingen, en andere sieraden omtrent tijd en geschiedenis aanbied, en De Delftse Mederij, een bedrijf dat ook online wijnen en medes verkoopt.

Meest opvallend zijn de kraampjes van Mr. Ben Costume Company, een company die allerlei aparte hoedjes uit vervlogen tijden heeft, en Loesje Handel die met prachtige huiden, dierenschedels en insecten decoraties haar brood verdient. Haar kraampje was rijkelijk versierd met enorme dierenhuiden, en omringt door opgezette insecten. Avalon Designs is een bedrijf dat zelf ontwerpen maakt die de sfeer van vervlogen en mysterieuze tijden uitademen. De sprookjesachtige tekeningen van Hanneke Peeters zijn adembenemend en een lust voor het oog.

130831-DSC_1074

Bij de bron van waar de wierookgeuren vandaan kwamen vond je onder andere het in kruiden en smeerseltjes handelende Eleoflora, die voor ieders gemoedsrust wierook liet branden.Ook het in Leeuwarden gevestigde Hekstopia had een standje dat weelderige geur verspreidde. Zij verkopen onder andere ook online wierook, tarotkaarten en sieraden.

Naast dat je heerlijk over het landgoed kon wandelen, daarbij een middeleeuws kampement met andere middeleeuwse taferelen, en eccentriek verklede mensen tegenkwam, kon je ook genieten van heerlijk ambachtelijk ijs, leren boogschieten, vreemde insecten eten, en voor de kleinste bezoekers waren er ook volop activiteiten zoals schminken, en educatie in het bos. 

Het Imaginarium Festival in Friesland mocht dan kleinschalig zijn, op cultureel niveau is er, toch nog onder een helderblauwe hemel, zeker iets gezelligs en leerzaams van gemaakt.

130831-DSC_1081

130831-DSC_1085

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in SJM's Nieuws Archief en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.