Saskia Boree neemt Calami Award voor collega auteur Roos Boum aan

336ba6a83769b626d1a2ef0d52f67242Saskia Boree neemt Calami Award voor collega auteur Roos Boum aan

Van Roos Boum Representive Saskia Boree – Onlangs heeft auteur Roos Boum meegedaan aan de Calami Literatuurwedstrijd 2013. Onder de vele inzendingen, zijn dertig gelukkige schrijvers opgenomen in de Calami bundel, dat dit jaar de titel Gebaande Paden draagt. Helaas kon Roos Boum op zaterdag 6 april tussen 14.30 en 17.30u niet persoonlijk de award in ontvangst nemen. Een leuk klusje voor Roos Boom Representive, Journalist en ook auteur Saskia Boree.

Vol trots en spanning presenteerde initiatiefnemer en organisator Casey el Bouhnani, eigenaresse van Fashion- Design- en Fotografie bedrijf C Styling voor een redelijke opkomst in Ontmoetingscentrum De Vlieren aan de Mrg. Nolensplein te Breda, het resultaat van de Calami Literatuurwedstrijd 2013. Gebaande Paden, zoals de Calami Bundel is getiteld, staat als een huis: dertig prachtige, spannende, ontroerende verhalen van de Calami Literatuurprijs winnaars 2013.

Onder deze winnaars bevind zich natuurlijk ook Roos Boum. Volgens Casey heeft haar verhaal Het macaroni-hondje een zekere ontroering met zich teweeg gebracht, en gelijk heeft ze. Haar ingezonden verhaal heeft namelijk nog een dieper laagje, zo vertelde collega auteur, journalist en Roos Boum Representive Saskia Boree namens Roos. “Vorig jaar, heb ik onder nare omstandigheden, een voor mij heel bijzonder huisgenootje, verloren,” zo luidde een stukje van Roos’ voorgelezen speech. “Als eerbetoon aan haar, heb ik dit verhaal geschreven. Een niet alledaags autobiografisch relaas, waarvoor ik veel moed bij elkaar heb moeten rapen, om het met de wereld te delen, omdat het mij zo dierbaar is.”

Tijdens de speech kwam naar voren, dat Roos zelf in Frankrijk woont, en daardoor genoodzaakt was om één van haar Roos Boum Representives te sturen om haar felbegeerde award in ontvangst te nemen. Casey vond het idee van een Roos Boum Representive, ondanks dat Roos niet zelf aanwezig kon zijn, een leuk inititatief. Ze vond het ook leuk een vertegenwoordiger van Roos Boum te ontmoeten, waarop ze Saskia Boree persoonlijk uitnodigde voor deelname aan de volgende Calami Awards…

Over Saskia Boree

Journalist, (boeken) Recensent, (nieuws) Redacteur, Auteur van: Schimmen&Schaduwen, 2009-2015 (niet meer verkrijgbaar) Tijdsdreiging, Kort verhaal in de Enge Verhalenbundel 2017 Zijdelings, huidig schrijfproject Tijdreizen 2014 tot heden Onbekende titel, huidig schrijfproject Paranormaal/ Tijd 2016 tot heden
Dit bericht werd geplaatst in SJM's Nieuws Archief en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.